תפריט צרפתי ב"פורלין"
ביום שלישי האחרון התאחרנו ש' ואני בפורלין. ליאור ואמיר, בעלי המעדה, מאמינים מאד בקשר עם הקהילה ובלוגרים (כאנשים שפשוט אוהבים לאכול, בלי יותר מדי פלצנות) וקיבלנו הזמנה לבוא ולהנות מהתפריט הצרפתי החדש. ונהננו.
הגענו למסעדה בשעה מאוחרת יחסית, 21:45. המסעדה היתה מלאה כמעט לגמרי. מסתבר שהיו בו זמנית 2 אירועים, אחד בשטח המסעדה עצמה (ניחשנו שמדובר בבר-מצווה של ילד אמריקאי אמיד), והשני בחדר האירועים האחורי. כמות הסועדים לא הפריעה לקצב המסעדה, והכל נראה מתקתק ועובד מצוין.
למנה ראשונה החלטנו לקחת טרין דה קמפניה וסרדינים כבושים. הסרדינים הכבושים קיבלו מחמאות מטורפות ב- Eat&Twit אז היינו חייבים לנסות. מה נגיד, מפתיע שחומר גלם "פשוט" כל כך כמו סרדינים יכול להפוך למעדן כזה. חיסלנו את הצלחת, ולא שכחנו לנגב את הרוטב. הטרין דה קמפניה, שלא הכרנו לפני, הוא מעין רולדה מבשר בקר וחזיר מעורבב. הטרין הוגש עם ריבת בצל מעולה וטוסטונים שהשלימו את המנה באופן מלא.
למנות העיקריות לקחתי סינטה בחרדל דיז'ון, וש' לקח את הבויאבז, מרק דגים ופירות ים. מזל שהחלוקה היתה כך, אני מאד אוהבת פירות ים ודגים אבל מרק הדגים היה יותר מדי "פישי" בשבילי. ש', לעומת זאת, התלהב מאד וממש אהב. ואכן, הצלחת הענקית (לדעתי מספיק בכיף ל-2 אנשים) חוסלה כמעט בשלמותה, כולל טבילות לחם רבות. טעמתי שרימפ אחד מהבויאבז שהיה רך נימוח ופשוט מדהים. הסינטה היתה עשויה (מדיום) להלכה וטעימה עד מאד. (לחצו על התמונות להגדלה)
לקינוח לקחנו קרם ברולה וטארט טאטן. את קרם הברולה טעמתי ב- Eat&Twit אז נתתי לש' להנות ממנו, אני התענגתי על הטארט טאטן, עוגת תפוחים אישית ומדהימה. פעם שניה ברציפות שהקינוח של פורלין כובש אותי לחלוטין. טארט פשוט מעולה!
אני מודה לליאור על האירוח. בפעם הבאה כבר נבוא כל המשפחה להנות מהבישולים המצוינים של שף אמיר מרקוביץ.
פורלין ביסטרו דגים ופירות ים, פרישמן 10 פינת הירקון, תל-אביב. התפריט הצרפתי,110 שח לסועד, מוגש בכל חודש יוני, אז מהרו לפני שיגמר!
לא הבנתי מה סדר גודל המחירים.. אני מאמין שזה אחד השיקולים (של חלק מהאנשים :)) לגשת למסעדה
חשבתי שהטארין זה כבדי עוף
האם זה טעים?
שלא תתמכרו למקום
וגם הגיע הזמן לברך במזל טוב
מאיה, עשית לי חשק להזמין מקומות למסעדה! 🙂
היי גלעד, ציינתי למטה התפריט כולו (מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה) עולה 110 לאדם.
ששת – הטרין הזה עשוי משילוב של בקר וחזיר. זה מאד שונה מפטה כבד. השילוב שלו עם הטוסטונים וריבת הבצל היה טעים מאד.
ענת – תודה רבה!
ת'אמת אני לא התלהבתי מהאוכל. אז באיטאנדטוויט נהנתי מהקרפציו בקר אבל היתר היה מאוד לא מרשים.
@עינת –
אני מאד אוהבת לאכול, וקשה למצוא משהו שלא טעים לי 😀
באמת נהנתי מהארוחה. אם משהו לא היה לי טעים (כמו הבויאבז) אני אומרת.
אני כבר אכלתי שם פעמיים וטעים מאוד.
יש מנות מעולות ויש מנות ממוצעות אבל סה"כ אין נפילות
http://www.foodnwine.me