על הסניף החדש של צ'צ'ו בנתניה – מסעדה טריפוליטאית מצוינת

לפני כשבוע שמעתי שצ’צ’ו, המוסד הטריפולטאי המעולה בשוק נתניה, פתחו מסעדה חדשה במתחם יכין באזה”ת פולג נתניה. צ’צ’ו שפתוח עד הלילה (חצות) + חניה נורמלית = חובה לנסות. ואיזה כיף שניסינו.

DSCN5780

אוכל טריפוליטאי הוא אוכל שמחזיר אותי הביתה. אמנם אנחנו לא מאיזור צפון אפריקה, אבל השכנים והחברים בנתניה הכינו את האוכל המעולה והטעים הזה. אני עוד זוכרת את צלחות הקוסקוס הענקיות שהיתה מביאה לנו השכנה לאה לפחות פעם בשבוע, ממולאות בקוסקוס, ירקות, בשר, סלטים וצ’רשי (מין דלעת מעוכה עם המון שום) מדהים. עד היום נתניה היא מחוז טריפוליטאי וטוניסאי תוסס, וצ’צ’ו בשוק העירוני הוא שם דבר. כשחזרתי מטיול של חצי שנה בדרום אמריקה, הדבר הראשון שאבא שלי הביא לי היה קוסקוס עם שעועית מצ’צ’ו + חומוס של בוקובזה (עוד מוסד נתנייתי מעולה).

הסלק והצ'רשי מעולים! וגם השאר האמת

המסעדה ממוקמת בתוך תוכו של מרכז יכין, אחרי הבלאק בורגר. לקח לנו כמה דקות למצוא. המלצרים במקום צעירים חביבים ומאד סחבקים (לתשומת לב אלו שלא אוהבים סחבקיה), המקום לא היה מלא אז נתנו לנו לשבת בשולחן עם הספות “הכי מפנקות” וקיבלנו ערימת סלטים מדהימה: סלק מעולה עם קיק תבלינים, חצילים מטוגנים מעלפים (ואני לא מאוהבי החצילים כלל וכלל), סלט כרוב מעולה, גזר בקיצור כל מה ששמו לנו אכלנו וחיסלנו. גולת הכותרת מבחינתי הוא אותו צ’רשי מעולה שאני זוכרת כל כך מהילדות. אמנם הצ’רשי של השכנה לאה היה מגיע “מעוך” יותר, הצ’רשי של צ’צ’ו פשוט מעולה. ליקקנו את הצלחת וקיבלנו עוד ריפיל.

סיר שעועיתמפרום וברקע עסבאנה

בתפריט (שלא מצאתי אונליין) מוצעים מגוון תבשילים טריפוליטאים בנוסף לבשר על האש. לא הייתי בטוחה מהתפריט מי זו המנה שכל כך אהבתי בעבר, לשאלתי המלצר מיד ידע על מה אני מדברת – תבשיל בשר ושעועית בתוספת קוסקוס. הוא גם שלח אותי להציץ בסירים הענקיים על הפתיליה לראות בעצמי. על הפתיליות היו גם מפרום, עסבנה (תבשיל מעיים ממולא), חריימה (דגים) ועוד. (המלצרים לא כ”כ הבינו למה אני מצלמת, כשהסברתי שאני מתכננת לעלות חוו”ד לבלוג שלי הם התלהבו לספר לי שהם מומלצי מפה. חמודים).

לקחנו קוסקוס + שעועית ובשר לי, ומפרום לו. אגב, רוב המנות העיקריות מתומחרות ב-40 שקלים. הקוסקוס נחשב כתוספת ועולה 10 שקלים נוספים. כבר שנים שלא הייתי בצ’צ’ו המקורי אז אני לא יודעת להגיד אם המחירים אותו דבר כמו בשוק.

מפרוםתבשיל שעועית ובשר, אחרי שכבר לקחתי ממנו כמה כפות לקוסקוס

הקוסקוס והשעועית היו בדיוק כמו שזכרתי! מעולה מעולה מעולה! בשר הרגל שבושל במשך שעות ארוכות היה רך וטעים, השעועית היתה אלוהית והרוטב האדום היה סמיך ומעולה. זה אגב עיקר השוני בין הקוסקוס הטריפוליטאי לזה המרוקאי שאנשים בדר”כ מכירים – אין כאן מרק ירקות שמרטיב את הסולת, אלא רוטב סמיך שמשלים אותו. יאמי! ש’ התלהב גם כן ובאמצע הדרך עשינו “החלפות”. מנת המפרום הגיעה כ-2 חתיכות מפרום גדולות ודשנות עם המון רוטב. ש’ הופתע בהתחלה שיש רק שניים – אחרי הראשון הוא כבר כמעט ונסתם! הבשר היה מתובל בדיוק מופתי, וכל ביס היה טעים יותר מקודמיו. כך בדיוק מסעדה עדתית אונתנטית צריכה להרגיש – כאילו אנחנו אוכלים את האוכל של השכנה ממול ולא משהו תעשייתי.

שעועית ובשר יחד עם הקוסקוסמפרום במזלג

אחרי שהתפוצצנו מהמנות חשבנו להזמין קינוח. חשבנו שהמלצרים שכחו אותנו כשלא הציעו לנו תפריט קינוחים, אבל אז אחרי כמה דקות קיבלנו לשולחן 4 פלחי אבטיח צוננים וטעימים. איזה כיף! אחלה דרך לסיים ארוחה כזו ביום קיץ חמים. עד עכשיו אין לנו בכלל מושג אם יש להם קינוחים במקום…

אבטיח

לסיכום, יצאנו עם חשבון של 90 שח לארוחה ענקית, מפוצצת וטעימה. אם בביקורת הקודמת כתבתי שאני מחפשת מנות שעושות לי וואו בפה – אז אלו המנות בצ’צ’ו. מומלץ ובגדול.

  1. חובב אוכל
    16/02/2013 בשעה 16:20

    לצערי אני חייב להכזב קשות כל הקוראים את הכתבה. לא מצאתי אפילו זכר מהמצוינות במסעדה. הכול עלוב למדי. הכל מריהוט כלה בשרות! הגישו מטעבנים בתחילת הארוכה (בתשלום), אך "שכחו" להגיש צלחות!! הגישו פרושות לחם אחיד. אך כל זה בקטנה! כשהביאו סטייק אנטרקות, שהזמנו – הופטעתי לגלות בשר הכי זול, שבכלל לא דומה לאנטרקוט. לא אני ולא רעיתי לא הצלחנו לבלוע את הבשר, כי הטעם שלו היה מגעיל!! התאנוג מפוקפק למדי בעבור מחיר כמעט 300 שקלים. אין מצב שאחזור למסעדה אי פעם.

  2. raz
    10/03/2014 בשעה 23:06

    הייתי היום. מסעדה גרועה. סלטים שהטעם היחיד שלהם הוא חמוץ. חריימה שהטעם היחיד שלו הוא חריף, ועם טונה של שמן. מפרום וקוסקוס עם שעועית בינוניים מינוס. הכי טעים היה הלחם האחיד. ולקינוח קיבלתי צרבת.

  3. אכלן טריפוליטאי
    17/03/2014 בשעה 20:11

    היינו היום, אחת המסעדות המזעזעות, פרט לסלטי הפיתחה הטעימים כל היתר זוועה. האוכל המבושל הוגש קר עם רוטב חם מעל וניכר כי לא התבשלו יחדיו. הלבבות הוגשו במצב עשיה רר, שבלבבות זה גרוע מאוד ולכן הילדים לא נגעו בזה, האנטרקוט מהרמה הנמוכה למרות שעלה 95 ש"ח ל – 300 גרם שזו תמורה נאה, המעיים היו לא מנוקים מספיק ולא דקים מספיק ובקיצור לא אכילים. בזבוז של כ – 400 ש"ח. תוותרו על התענוג במחיר הזה אפשר לקבל הרבה יותר.

  4. משה
    08/02/2015 בשעה 05:46

    הכתבה כנראה מוזמנת. כל ההילולה והשמחה לא קיימת בשני הסניפים. בשוק הסלטים ממש לא מזמינים ואילו במקום החדש הם בגודל מזערי וצריך להשקיע הרבה אנרגיה בכדי לקבל תוספות מזעריות נוספות. המנות עצובות ויקרות. בשוק מנה עולה 48 ₪ ויש בה 2 חתיכות בשר שריר קטנות. השירות בשני הסניפים עצבני וחסר כל הרגשת ביתיות. בסניף החדש יש אי שקט ובשוק מגעילות. בקיצור לא שווה!!!!!

  1. No trackbacks yet.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: